18 oktober Jaarconferentie Kennis is macht?

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Akoesticum, Ede

Zet in mijn agenda

Op vrijdag 18 oktober van 12:30 tot 17.30 uur organiseert de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving haar jaarlijkse conferentie. Dit jaar is het thema Kennis is macht? Verschillende perspectieven herkennen, erkennen en benutten.

Jet Bussemaker en Massih Hutak trappen de middag af en gaan in gesprek over verschillende vormen van kennis en hoe die zich tot macht verhouden.

“Het wordt tijd dat beleidsmakers zich realiseren dat hetgeen bewoners denken, kennis is en hetgeen bewoners voelen, ervaring.”  - Massih Hutak

Save the date RVS conferentie

“Als RVS willen wij samen met u op zoek naar hoe diverse kennisbronnen verandering teweeg kunnen brengen” - Jet Bussemaker

Conferentie

Onze samenleving staat voor grote maatschappelijke opgaven. Personeelstekorten in de zorg, klimaatverandering en toenemende verschillen in de samenleving. Iedereen in onze samenleving heeft met deze opgaven te maken. Om deze opgaven samen gericht op te pakken is het gebruik van alle soorten kennis essentieel. Alleen wetenschappelijke kennis is niet voldoende, ook ervaringskennis, praktijkkennis, en nabije kennis die geworteld is in het lokale, zijn nodig. Wat zijn deze verschillende soorten kennis, hoe breng je het samen in de praktijk en hoe verhouden ze zich tot elkaar? Waar zitten machtsverschillen die van invloed zijn op de opgaven? Deze vragen komen tijdens de conferentie aan bod. 


Aanmelden
Schrijf je hier in.
Lees hier meer over het programma en de deelsessies.

Wij hopen u op deze dag te mogen verwelkomen.